Sebelum aku membenci kamuuu

Assalamualaikum, salam satu bloggers. 
Terima kasih kerana menyudikan diri anda untuk membaca entry kali ni. =)

Korang ada kawan rapat tak ? Sure semua orang dalam dunia ni ada kawan. Betul tak ? Mestilah kann.. haa, tak kesah la kawan tu kawan lama ke, kawan jauh dekat ke, kawan rapat atau renggang ke, tu still consider kawan even musuh tu pun kawan yang paling paling jujur. Tak caya ? Ha, tanya  dia :


"Eh, giler kau rasa aku cun tak arini ?"
"Tak, muka kau buruk macam nak mintak penampo"

Haaa, kannn.. Musuh adalah orang yang paling jujur tentang diri orang yang dia benci.. hehe

Okay, sekarang ni kita berbalik ke tajuk utama kita ye. Kalau tak, takde maknanya aku nak buat title macamtu. 
Aku ada kawan baik sikit lah tapi jarang jugak la bersama sebabnya kurang rapat dengan dia.
Bila aku dah cakap baik tu maksudnya kitorang takde masalah la. Okay la kan, tapiiii..  sebenarnya ada masalah di sebalik takde masalah tu tauu. memula memang tak perasan pun yang sebenarnya kawan aku tu bercakap perkara yang tak baik tentang aku dekat kawan kawan yang lain ?

tengok, kucing pun pandai berkawan. comey je gituu ^_^
Haaa, dah nampak kan permainannya. Baikkah kawan macamtu ? Menyedihkan. Kawan yang macamni sebenarnya sangat bahaya sebabnya depan kita diorang ni baik gile, pijak semut tak mati. Tapi dibelakanggg..hmm, tak nak cakap lelebih. Semoga saja kawan aku ni sedar diri dan tak buat lagi kerja kerja macamtu. Dan mohon hentikan, sebelum aku mula membenci. Sekian.




3 comments:

Shereen Yahya said...

jangan lupa doakan untuk dia ,
mohon Tuhan buka pintu hati dia
agar dia sedar dgn perbuatan dia itu ..
oh ea , ini ada 1 quote yg sheryn jumpa
Be careful of who you pick as a friend, most people pretend to listen, but are only gathering information to judge you with :)

CikMai said...

moral of the story : jadilah kawan yang setia :)

Tatang Tajudin Ibnu Supyan said...

Ana ikut berdoa, semoga kawanmu tetap baik kepadamu.

Tapi, bijaknya, jangan sampai kita membenci kawan kita laaa. Mempunyai kawan seribu akan terasa kurang, tapi punya musuh walaupun cuma 1, dunia ini akan terasa sempit dan hidup terasa susah. Betul tidak??

Jom baca yang lain (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...