Cikgu = Guru

Wow, jam sudah pukul 2.15 pagi..masih segar mata nih.. bile nak tido ni ?? grrr...

hmmm..
aku sekarang tengah menunggu cuti sem dengan penuh sabarrr..
Grr ! sumpah, tak sabar giler nak balik kampung..rasanya dah dekat 4 bulan aku tak balik jumpa family aku.. rindunye..

hmm, baru2 ni cikgu aku SMS aku.. dia mintak aku jadi guru ganti sementara aku cuti semesta ni.. yelah, dia nak amik cuti bersalin and nak sangat aku gantikan dia mengajar mata pelajaram prinsip perakaunan kat pelajar SPM.. 

aku serba salah giler.. antara nak and taknak.. punca2 aku taknak sebab aku takut untuk jadi cikgu walaupun sekadar cikgu ganti je.. 
yelah kan, aku ni ilmu tak lah seberapa sangat.. diploma pun tak lepas lagi tapi tetiba nak jadi cikgu pulak.. lagipun aku tak pernah terfikir pun sebelum ni akan mengajar student2 SPM.. 
yelah kan.. kalau setakat ajar kawan2 tu boleh lah.. hmm
so aku rasa, lebih baik takpayah kot kan ? lagipun memang hati aku berat untuk jadi guru ganti tu..
and aku ni ada ke gaya seorang guru ? hahaha




and tak sangka, tadi adik aku SMS aku yang aku tak perlu jadi guru ganti dah sebab pengetua sekolah tak berapa setuju pasal aku cuti sebulan je.. alhamdulillah.. hehehe
plan aku time cuti sem ni selamat lah.. memang TERBAIK.. haha

2 comments:

echaRierie said...

happy Holiday !
;D

HaNa HoNeY said...

haha...thu xpe..hana pown takot eh nak jadi ckgu ganti neyh..kang silap ajar xpasai2 ja..haha
^_^

Jom baca yang lain (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...