Makeup, keyakinan wanita ?

Assalamualaikum sahabat sahabat bloggers sekalian. Semoga sihat dan bergembira hari ini kerana dapat blogwalking dan membaca entry aku nih..hee


Merujuk kepada tajuk entry di atas, adakah Perempuan = Makeup ? hmm, tak juga kan. Ada juga perempuan yang tak makeup sangat. Macam aku. Ahaha. Aku kalau ada event special je akan makeup beriya sikit.. ngee
Tapi kadang kadang aku teringin juga nak rasa makeup cantik cantik macam retis retis tu semua. Kadang kadang jelah. Bukan selalu kan.  Diorang makeup heavy woo. Tapi aku takleh nak makeup macam tu sangat sebab takut nanti cantiknya tu kalah Neelofa, Fazura n Lisa Surihani. Ahaha.

Aku nak tanya la pada bloggers di luar sana tuh :

Untuk perempuan, Korang suka mekap tak ? Kalau suka, kenapa ?
Untuk lelaki pulak, korang suka ke dengan perempuan yang bermakeup ?

Bagi aku lah, perempuan sinonim dengan makeup sebab dah memang itu sifat semulajadi. Kalau makeup, tak kesah la sama ada yang simple atau over, bagi diorang itu lebih buat mereka yakin untuk berhadap dengan orang. Kita mesti lah nak nampak lebih cantik kan walaupun sebetulnya kecantikan semulajadi itu lebih better. 


7 comments:

Lexus said...

erm, pendapat saya.. saya suka mekap. suka tgk org mekap. tgk tuto mekap. tapi bila kuar, sy x mekap.. sebab x yakin.. haha... cane pulak tu...

tp pmpn yg mekap mmg cantik lah :) suke tgk..

Camy Alya said...

kalo perempuan tak bape nak cerah pakai mekap tebal gila rasa macam err

HUDAJMAL said...

suka ! tapi tak de lah over mcm jalan atas red carpet. simple tapi lawa :)

Ziela Rafie said...

@Lexus takyakin bila makeup ? haha. kenapa pulak.. ;D

Ziela Rafie said...

@Camy Alya kalau kena dengan caranya okay la.. hee

babycomel said...

Selalu dgr orang kata 'ala, kalau dah cantik tu buat apa pun cantik jgk'.. ada orang cantik bila bermekap.. Erm, entahla, sbb saya ni biasa2 je.. :)

Ratu Lissa said...

owh saya suka make up org ! sgt suka ! tapi bila make up diri sendiri , tak de confident . huhu..

Jom baca yang lain (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...